Naast mijn werkervaring heb ik ook een lijst aan hobby's, die waarschijnlijk te herkennen is in mijn werkervaring.

Programmeren

Mijn grootste interesse ligt in software-ontwikkeling, met name in web en app development. Ik vind het fascinerend hoe een computer met behulp van een instructie, maar steeds vaker ook zelfstandig op basis van data, snel complexe en repetitieve taken en berekening kan uitvoeren. Daarnaast kan iedereen leren programmeren, want het bouwen van software kost 'niets': er worden geen grondstoffen verbruikt zoals bij ontwikkeling van hardware of andere producten.

Ik ben begonnen met het bouwen van websites, en ben langzaam over gegaan op het werken met een interactieve backend, vaak in PHP. De laatste tijd ben ik ook steeds geïnteresseerd geraakt in software architectuur, en het zelf hosten van zoveel mogelijk services op een home server. Ik denk dat er in dat proces veel over systemen, netwerken en beveiliging te leren is. Daarnaast ben ik benieuwd hoe hoog de drempel is om van het gemak van 'gratis' cloud diensten over te stappen naar open source software die zelf gehost is.

Zweefvliegen

Sinds mijn introductieweek op de TU/e in Eindhoven in 2016 ben ik lid van de Zweefvliegclub Eindhovense Studenten (ZES). Daar heb ik veel mooie vriendschappen gemaakt, levenslessen geleerd en de opleiding tot zweefvlieger doorlopen. In oktober 2017 maakte ik mijn eerste solovlucht, en sinds augustus 2021 heb ik mij Glider Pilot License en mag ik zonder toezicht van een instructeur zelfstandig vliegen.

Fietsen, treinen en natuur

Ik doe bijna alles op de fiets (of met de trein) en ben niet van plan om een auto (nodig) te hebben. Op vakantie gaan mijn partner en ik graag met de tandem het land door om tiny houses en andere unieke verblijven te proberen. Ik ben graag in de natuur, ben een beetje een trein-nerd en raap zo nu en dan zwerfafval.

Handwerken en duurzaamheid

Ik probeer zelf zo duurzaam mogelijk te leven en anderen hierin te inspireren (zonder hen iets op te leggen). Daarnaast probeer ik mijn kleding tweedehands te bemachtigen, te repareren en brei ik af en toe zelf een trui of een paar sokken. Vanaf begin 2022 woon ik in een woonvereniging met 27 andere duurzaam geörienteerde gezinnen en alleenstaanden, dat bestaat uit een duurzaam verbouwd klooster in Tongelre en enkele grondgebonden woningen in de kloostertuin. Binnen deze vereniging wonen en werken we samen aan een saamhorige en fijne sfeer.