Aeret

Aeret is een bedrijf dat zich richt op data van en voor drones. Eigenaar Mark de Haan is al van jongs af aan geïnteresseerd in de luchtvaart, is net als ik zweefvlieger geworden en heeft in 2008 een bedrijf opgericht dat zich focust op drones. De focus is inmiddels verlegt naar de data die drones verzamelen, maar ook data die nodig is om een dronevlucht veilig, efficiënt en volgens de regelgeving uit te voeren.

Flightlog

Sinds november 2018 werk ik met Mark aan een online SaaS-platform voor organisaties die veel met drones werken. De primaire focus ligt op flight logging: het bijhouden van alle vluchten in een digitaal logboek. Daarnaast zorgt dit platform voor de juiste vluchtvoorbereiding met data over het weer en een interactieve kaart met GIS data, maar ook complexe vluchtplannen die bestaan uit meerdere vluchten met verschillende piloten, payload operators en observeerders. Ook statistieken en onderhoud van drones en payloads gaat in de toekomst een belangrijke rol spelen.

Klanten van het Aeret Flightlog platform zijn kleine maar ook grote bedrijven, zoals Rijkswaterstaat, Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en NVWA. Zij hebben hun eigen personeel, maar kunnen ook gemakkelijk freelancers toevoegen binnen het platform. Piloten kunnen met hetzelfde account inloggen bij alle organisaties waar zij werken, en krijgen per organisatie een of meerdere rollen toegewezen zoals piloot, flight safety manager en payload operator.

Technologie

In dit project werk ik met het CakePHP platform voor de backend en Vue.js als frontend framework voor interactieve componenten. Daarnaast werken we met Bitbucket (Git) voor versiebeheer en CI/CD pipelines. Er is een productieserver die automatisch de main branch draait, en een 'staging' server waar we gemakkelijk nieuwe functionaliteit kunnen uitproberen en aan onze klanten laten zien voordat het naar productie gaat.